Yıkıcı Doğa Olayları konusunu ele alan 5.sınıf öğrencilerimiz, yerkabuğu altında bulunan lavların, dışarı püskürmesini gözlemleyebilmek adına Yanardağ Patlaması deneyini gerçekleştirdiler.
12 Kasım Afet Eğitimi Günü kapsamında doğal afetlere dikkat çekmek amacı ile Afet Eğitim Merkezi’ne giden 3. ve 4.sınıf öğrencilerimiz, verilen bilgilendirme semineri sonucunda afetlerin doğal olduğunu, kısa zamanda meydana geldiklerini ve insanlar tarafından engellenemediklerini öğrendiler. Türkiye’de ilk ve tek olan Afet Eğitim Merkezini ziyaret etmenin avantajını yaşayan öğrencilerimiz, sırasıyla girdikleri simülasyon eğitimlerinde yaşanabilecek olan doğal afetler karşısında almaları gereken önlemler, oluşabilecek zararlardan korunma yolları konusunda bilinçlendiler. Sarsma simülasyonunda depremi yaşayan öğrencilerimiz deprem esnasında neler yapmaları gerektiğini, fırtına simülasyonunda rüzgara karşı kendilerini nasıl korumaları gerektiğini deneyimlediler. Oluşturulan karbonmonoksit simülasyon odasında zehirlenmelere karşı almamız gereken önlemler öğrencilere aktarılırken, telefon simülasyonunda acil durum numaralarının aranması ve nasıl konuşmamız gerektiği, olayları nasıl aktarmamız gerektiği konusunda detaylı bilgilendirme yapıldı. Deprem sokağı enkazlarını görerek, doğal afetlerin meydana getirdiği can ve mal kaybına tanık olan öğrencilerimiz doğal afetlere karşı bilinçli bir birey olarak Afet Eğitim Merkezi’nde ayrıldılar.
Oyun oynatmak hayatın içine girmektir. Eğlenerek öğrenmek; öğrencinin katılımcılığının artması, özgüven kazanması, merak duygusunun gelişmesi, takım ruhunun oluşması ve sorumluluk duygusuna sahip olması anlamında çok önemlidir. Bizler de Teknoloji Fen öğretmenleri olarak okulumuzda öğrencilerimize “ fiilimsiler” konusunu daha eğlenceli bir hale getirdik. Oyunumuzu zümreler arası işbirliği yaparak gerçekleştirdik.
Etkinliğimizi sınıflar arası yarışma çerçevesinde düzenleyerek öğrencilerimizin hem bilgilerini hem de kondisyonlarını yarıştırdık. Aynı zamanda süreyi iyi değerlendirme yöntemini de öğrenmiş oldular. En önemlisi kazanımlarını “yaparak, yaşayarak ve eğlenerek” öğrendiler.
Bilişim Garaj Akademisi ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz "Stem Eğitim Programı" kapsamında S4A, Arduino IDE, Small Basic ve Python programlarını kullanan öğretmenlerimiz, 3 gün sürecek eğitim programı kapsamında, Scratch ile Kodlama, Tinkercad ile 3B Tasarım, Use Case, Yarı Kodlama ve Braintec eğitimlerini alacaklar. Aldıkları eğitimleri, matematik ve fen dersleri başta olmak üzere tüm alanlarda uygulayarak, öğrencilerimizin kodlama gelişimlerine katkı sağlayacaktır. Bilişim Garaj Akademisi eğitmenlerine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.
Özel Teknoloji Fen Okulları birinci sınıf öğrencilerinin yılsonu gösterisi renkli görüntülere sahne oldu. Okul kampüsünde yer alan Konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe öğrenci velileri ve öğretmenler katılırken, okuma-yazmayı öğrenen minik öğrencilerin hazırladığı gösteriler büyük ilgi gördü. Okuryazar olmanın heyecanını, hazırladıkları birbirinden güzel etkinliklerle ailelerine sunarak yaşayan öğrencilerin, performansı ise izleyicilerden tam not aldı. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte bir konuşma yapan Okul Müdürü Müge Düşmez, “Bu güzel etkinlik için 1.sınıf öğretmenlerimize, eksiksiz katılım sağlayan velilerimize ve bütün okul personelimize çok teşekkür ederiz. Miniklerimizin, eğitim öğretim hayatı boyunca beklentilerine ulaşmalarını temenni ediyorum” dedi.
Özel Teknoloji Fen Anaokulu Meraklı Mucitler sınıfı (5.yaş) sanat çalışmalarını farklı alanlarda deniyor. Hayal güçlerini resim kağıtları yerine streç filme uygulayan Meraklı Mucitler keyifli vakit geçirdiler.
Özel Teknoloji Fen Anaokulu 5.yaş öğrencileri bahçede satranç oynamanın keyfini çıkardılar. Öğrendikleri hamleleri kalıcı kılmak için satranç turnuvası düzenleyen Meraklı Mucitler, eğlenceli bir vakit geçirdiler.
Özel Teknoloji Fen Anaokulu Meraklı Mucitler (5.yaş) sınıfı öğrencileri ritmik saymayı eğlenerek öğrenmek amacı ile oyun oynadılar. En hızlı ve doğru şekilde sayıları sıralayan öğrencilerin kazandığı grupta 10 ar 10 ar sayarak 100 rakamına ulaşan Tekfenli öğrenciler oyun sırasında ritmik sayma şarkısını söyleyerek eğlenmeyi de unutmadılar.
"Bir Hikaye Biter Bir Hikaye Başlar" projesi kapsamında anaokulu öğrencilerimize kitap okuyan Özel Teknoloji Fen 4.sınıf öğrencilerimiz, okuyacakları kitaplar üzerinden farklı teknikler uygulayarak, anaokulu öğrencilerimiz için kitap okumayı eğlenceli hale getiriyorlar. Büyüklerin okuyacakları hikayeleri merak eden Tekfen Anaokulu öğrencilerimiz ile 4.sınıf öğrencilerimiz keyifli dakikalar geçirdiler.
Teknoloji Fen Anaokulu öğrencileri, her ay kutladıkları renk gününe karar vermek için oy başındaydı. Demokrasinin önemini öğretmek ve bireysel karar vererek oy kullanmalarını sağlamak üzere oluşturulan oy sandığında, kutlamak istedikleri rengi pusulalarını seçerek zarfın içine yerleştiren öğrencilerimizi, hazırlanan oy grafiğinde sonucu görmek için heyecanlı bir bekleyiş sardı. Oy sandığının tek tek sayılmasının ardından Şubat ayı renk günümüz "Gri" olarak belirlenirken, öğrencilerimiz keyifli anlar yaşadılar.