Etkinlikler

28.02.2022 3424  Ana

1.Sınıf Bir Başlangıç İçin Geri Sayıma Başladı

Teknoloji Fen Koleji Anaokulu 6 yaş öğrencileri 1.sınıfa başlangıç için geri sayıma başladı.

Anaokulu 6 yaş öğrencilerimiz, 1. Sınıf öğretmenleriyle ders işleyerek gelecek yıla hazırlanıyor. Her yıl gerçekleştirilen oryantasyon çalışmalarımız kapsamında Türkçe ve Matematik derslerini 1.sınıf dersliklerimizde işleyen öğrencilerimizi ilkokullu olmanın heyecanı sardı.  

28.02.2022 3423  Ana İlk Orta Lise

Sahne Senin Yetenek Gösterisi

Özel Teknoloji Fen Koleji ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz "Sahne Senin Yetenek Gösterisi"nde birbirinden farklı ve ilgi çekici yeteneklerini sergilediler.

Renkli ve eğlenceli dakikaların yaşandığı etkinlikte öğrencilerimiz şarkılar söyleyip piyano, bateri gibi farklı enstrümanlar ile sergiledikleri yeteneklerinin yanı sıra resim ve dans performansları ile de ilgiyle izlenip büyük alkış aldılar.

25.02.2022 3422  İlk

Kitaplarla Aranız Nasıl?

Eminiz ki hepiniz kitapları seviyorsunuz. Peki kitap okurken hangi sayfada kaldığınızı hatırlayacağınız bir kitap ayracı tasarlamaya ne dersiniz?

Özel Teknoloji Fen Koleji 1.sınıf öğrencileri, zevkle okuyacaklara kitaplara birer anı bırakmak için Ahşap Atölyesinde kendi kitap ayraçlarını tasarladılar. Çalışma sırasında öğrencilerimizin birbirleriyle kurdukları iletişim ve yardımlaşma da sanatın birleştiriciliğini görmek açısından oldukça önemliydi.

Etkinlik sonrasında her biri kendilerine özgü kitap ayracı tasarlamanın mutluluğuyla birbirlerine çalışmalarını gösteren öğrencilerimiz “dene, yaşa, keşfet, öğren ve bilgiyi kalıcı kıl” anlayışı ile eğlenerek öğrenmeye devam ediyor.

24.02.2022 3421  İlk

İskelet Sistemini Tanıyoruz

Teknoloji Fen Koleji 2.sınıf öğrencileri Fen Laboratuvarında hayvan iskeleti inceleyerek "İskelet Nedir?" konusunu keyifli bir şekilde deneyimleme imkanı buldular.

İskelet sisteminin önemini ve görevini öğrenerek sevdikleri bir hayvana ait iskelet oluşturan 2.sınıf öğrencilerimiz iskeleti olmayan hayvanlar hakkında da bilgi edinerek "dene, yaşa, keşfet, öğren ve bilgiyi kalıcı kıl" anlayışı ile eğlenerek öğrenmeye devam ediyor.

23.02.2022 3420  Orta

Oran-Orantı

Teknoloji Fen Koleji 7.sınıf öğrencileri Matematik dersinde işlemiş oldukları "Oran-Orantı" konusunu keyifli bir şekilde deneyimle imkanı buldular.

Keyif aldıkları bu çalışma sayesinde oran-orantı konusuna ait bilgileri özümseyen ve pekiştiren öğrencilerimiz “dene, yaşa, keşfet, öğren ve bilgiyi kalıcı kal” anlayışı ile öğrenmeye devam etmektedir.

22.02.2022 3419  Orta

Ana - Ara Renkler

Özel Teknoloji Fen Koleji 7.sınıf öğrencileri Fen Bilimleri dersinde işlemiş oldukları "Işık" konusu kapsamında gerçekleştirdikleri keyifli etkinlik ile ana renklerin bir araya geldiğinde oluşturduğu ara renkleri öğrenmenin keyfini çıkardılar.

21.02.2022 3418  Orta

Kavram Haritası

6.sınıf öğrencilerimiz Fen Bilimleri dersinde öğrenmiş oldukları kavram haritası tekniği ile pekiştirme imkanı buldu.

📌 Kavram Haritası Nedir?
-Kavramlar arasındaki ilişkileri gösteren diyagramlardır.
-Anlamlı öğrenmeyi ve öğrenilen bilgilinin bellekte kalıcı olmasını sağlar.

📌Pekiii, kavram haritasını kendimiz nasıl oluşturabiliriz?
-Önce bir konu belirlenir.
-Belirlenen konu merkeze yazılır.
-Konuyla ilgili kavramlar genelde özele doğru sıralanır.
-Sonrasında konuyla bağlantılı kavramlar oklar yardımıyla yazılır ve kavram haritası tamamlanır.

18.02.2022 3417  Orta

Ondalık Gösterim

5.sınıf öğrencilerimiz Matematik dersinde işlemiş oldukları "Ondalık Gösterim" konusunu keyifli bir şekilde deneyimle imkanı buldular. 

Keyif aldıkları bu çalışma sayesinde ondalık gösterime ait bilgileri özümseyen ve pekiştiren öğrencilerimiz “dene, yaşa, keşfet, öğren ve bilgiyi kalıcı kal” anlayışı ile öğrenmeye devam etmektedir.



17.02.2022 3416  Orta

Işığın Doğrusal Yayılması

Özel Teknoloji Fen Koleji 5.sınıf öğrencileri Fen Bilimleri dersinde işlemiş oldukları "Işığın Yayılması" konusu kapsamında gerçekleştirdikleri keyifli etkinlik ile ışığın doğrusal yolllarla yayıldığını öğrenmenin keyfini çıkardılar. 

Işığın doğrusal yolla yayıldığı nasıl anlaşılır?

  • Gölgenin oluşması ışığın doğrusal yayıldığını gösterir.
  • Tam gölgenin oluşması sırasında cisim ile gölgesinin birbirine benzemesi ışığın doğrusal yayıldığını gösterir.
  • Güneş ve Ay tutulması ışığın doğrusal yayıldığını gösterir.
  • Yanan bir muma düz bir boru ile bakıldığında görülür, eğri boru ile bakıldığında ışığın görülmez.
  • Deniz fenerinden çıkan ışık ışınları etrafa doğrusal yayılır.
  • Araçların farlarından çıkan ışığın sadece ön tarafı aydınlatır.
  • El fenerinden çıkan ışık doğrusal yayılır.

16.02.2022 3415  Orta

Newton Çarkı

7.sınıf öğrencilerimiz Fen Bilimleri ışık konusunda,tüm renklerin karışımının beyaz rengi oluşturduğu ve gökkuşağının beyaz ışığın su damlasında kırılmasıyla oluştuğunu renk çarkı ile deneyimlediler.

Bir beyaz ışık, prizmadan geçirildiğinde renklerine ayrılır. Serbest dönen bir diskin üzerine bu renkler uygun bir şekilde yerleştirilip belli bir açısal hızla disk döndürülürse bu renklerin karışımı olan beyaz rengi disk üzerinde görebiliriz. Dolayısıyla bu çarkı çevirdiğinizde beyaz rengin oluştuğu görülecektir.


 




 KVKK Aydınlatma Metni   Ziyaretçi Açık Rıza Metni   KVKK Politikası